המוזיאון לתולדות בודפשט מציג את תולדותיה של בודפשט החל מהתקופה הפרה היסטורית ועד היום. מדהים ללכת בין אולמות התצוגה של מוזיאון ההיסטוריה של בודפשט אשר ממוקם במקום מלכותי במיוחד- ארמון המלך בבודה, ולעקוב אחר התפתחות העיר וגם התפתחותה של האנושות בכלל כפי שהיא באה לידי ביטוי בעיר.
המוזיאון לתולדות בודפשט (Budapest History Museum) לא מציג רק מסמכים כתובים, תמונות או תעודות. זהו מוזיאון ההיסטוריה של בודפשט – מוזיאון בו מוצגות תולדותיה של העיר באמצעות מגוון חפצים שנמצאו בה: כלים מברונזה, תכשיטים עתיקים יותר או פחות, פסלים מן התקופה הגותית וגם מגוון חפצים מן העת החדשה כמו מכונת דפוס, שלטי רחובות, כלי בית, אביזרי לבוש ועוד.
בנוסף לכל החפצים ישנם גם קטעי עיתונים המציגים סיפורים ואירועים אשר היוו אבני דרך בהתפתחות העיר, תמונות של מבנים ומקומות ציבוריים שהוקמו בעיר מסוף המאה ה- 18 ועד המאה העשרים ועוד.
כל האוספים והמוצגים האלה מציגים את ההיסטוריה של בודפשט בצורה מרתקת כך שנוכל לראות את חיי היומיום לאורך התקופות: מה העסיק את האנשים, כיצד חיו, מה לבשו ובמה עסקו. המוזיאון לתולדות בודפשט ממחיש כי ההיסטוריה, על כל האירועים הגדולים המרכיבים אותה, מורכבת קודם כל מאנשים.
מלבד החפצים המוצגים באולמות התצוגה השונים, כאשר שופץ ארמון בודה בסוף שנות החמישים נחשפו חדרים שלמים של מלכי הונגריה לדורותיהם. מי רוצה לראות את כסא המלך המקורי, את המיטה בו ישן, הכלים ממנו אכל? גם אם לדעתכם ילדים ישתעממו מעט במוזיאון לתולדות בודפשט, חלק זה של המוזיאון ירתק גם אותם. כל ילד היה רוצה לבקר בחדרי ארמון מלכותי אמיתי ולראות את החפצים המלכותיים.
במוזיאון לתולדות בודפשט (בהונגרית : Budapesti Torteneti Muzeum) הילדים יוכלו לראות את חדריהם של המלכים השונים אשר שוחזרו בבניה מחדש: שולחן עץ, ויטרינה, כלים על השולחן ושלל חפצים נוספים יראו לילדים כי המלכים הם יצורים אנושיים ככל אדם...
המוזיאון לתולדות בודפשט נמצא כאמור בחלקו הדרומי של ארמון המלך אשר בגבעת המצודה בבודה. מלבד המוזיאון לתולדות בודפשט מומלץ כמובן לבקר בשלל האתרים שבסביבתו: חלקים אחרים בארמון כמו הגלריה הלאומית ההונגרית, הספריה הלאומית ואולמות מפוארים נוספים שבו מצודת הדייגים, כנסיית מתיאש ועוד..
כדאי לטייל גם ברובע הטירה ולא לפספס את הנוף המרהיב הנשקף מן הארמון וסביבתו.
המוזיאון לתולדות בודפשט פתוח מידי יום החל משעה 10:00 בבוקר ועד לשעה 18:00 בערב
המוזיאון סגור בימי שני